Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pradžia | Laisvalaikis | Ką padovanoti vyrui kuris viską turi?

Ką padovanoti vyrui kuris viską turi?

Atrinkome dovanų idėjas vyrams - ką padovanoti vyrui nesvarbu koks jo amžius. Nuo jaunuolių iki patyrusių ir visko jau mačiusių vyrų. Nuo elektroninės knygos, jachtos nuomos iki golfo pamokos ar aukštos kokybės parkerio.
Ką padovanoti vyrui kuris viską turi patarimai

Ką padovanoti vyrui: 47 idėjos skirtingo amžiaus ir pomėgių vyrams

Rasti tobulą dovaną vyrui, kuris atrodo turi viską, gali tapti tikru iššūkiu. Tokiu atveju, svarbiausia nėra dovanos vertė, o asmeniškumas, originalumas ir mintis, kuri transliuojama su įteikiama dovana.

Manau dažna moteris prieš didesnę šventę, ypač jei ji nepirma švenčiama kartu, užduoda sau klausimą ką padovanoti vyrui, kuris viską turi. Juk tai greičiausiai kelioliktos Kalėdos ar net keliasdešimtas gimtadienis kartu. Ir tos idėjos atrodo išsisėmė, viskas jau padovanota ir įteikta.

Šiame straipsnyje pateiksiu skirtas dovanų idėjas, atitinkančias skirtingus gyvenimo etapus ir interesus. Tikiuosi jos padės atrasti tobulą dovaną skirtingo amžiaus vyrui.

Ką dovanoti jaunam vyrui: 16-20 metų

Dovanų paieškos procesas turėtų būti orientuotas į asmenybės bruožus, pomėgius ir gyvenimo būdą, siekiant atrasti tai, kas gali pridėti vertės ir prasmės jų kasdienybei.

1. Išmanusis laikrodis – praktiška dovana

Išmanusis laikrodis yra puiki dovanų idėja jaunam technologijų mėgėjui. Laikrodis leis stebėti fizinius pratimus, nueitus, nubėgtus ar nuvažiuotus kilometrus, tad naudingas mėgstantiems sportą ar aktyvų laisvalaikį jaunuoliams.

Taip pat laikrodis leis mažiau rankose turėti telefoną, nes gaus reikalingus pastarojo pranešimus į jį. Tai yra puikus būdas jaunuoliui išlikti organizuotam ir sveikam. Taip pat tai stilinga išvaizdos detalė.

2. Belaidės ausinės – muzikos mėgėjui

Belaidės ausinės yra idealus pasirinkimas muzikos mėgėjams. Daugiau jokių laidų ir laisvas judėjimas su aukštos kokybės muzika ar tinklalaidėmis.

Jos yra patogios, lengvai nešiojamos ir turi ilgą baterijos veikimo laiką, todėl tinka tiek sportui, tiek kasdieniniam naudojimui.

Vis tik pagalvokite kokios amžiaus jaunuoliui dovanosite ausines ir atkreipkite dėmesį ar geriau jas pirkti didesnes su lankeliu ar mažesnes įsikišamas į ausis. Tai priklauso ar dovanos gavėjas jas naudos atkyviam laisvalalikiui ar ne.

3. Riedlentė (skateboard’as ar longboard’as) – aktyviems jaunuoliams

Riedlentė yra puiki dovanų idėja aktyviems paaugliams, mėgstantiems iššūkius ir naujas patirtis. Tai ne tik smagus būdas leisti laisvalaikį su draugais, bet ir puiki priemonė lavinti fizinę būklę.

Nebijokite jei jubiliatas dar nemoka važiuoti riedlente. Pats išmokau tai daryti kai man buvo apie 30 metų. Džiaugiuosi, kad pavyko perlipti per save ir tai padaryti. Atsinaujinus miesto parkas yra daugybė vietų, kur galima važinėtis (ir mokytis) riedlente.

ka padovanoti vyrui kuris viska turi
Ką padovanoti vyrui kuris viską turi: žaidimo konsolė ar programavimo kursai?

4. Žaidimų konsolės žaidimai – jeigu žinojote, kokias platformas naudoja.

Naujausi Playstaition ar Xbox žaidimai gali būti puiki dovanų idėja vaikinui, kuris mėgsta video žaidimus. Tai kas jums gali atrodyti kaip laiko gaišimas ir sėdėjimas prie TV, jubiliatui gali atrodyti kaip puikiausia dovana.

Vis tik prieš dovanojimą patarčiau pasidomėti naujienomis ir tuo ką žaidžia jaunuolis, kuriam tai dovanosite. Žaidimai ir jų tipai yra labai skirtingi, tad būtų gerai, kad žmogui mėgstančiam šaudykles padovanotumėte kažką iš šios temos, o ne naujausią FIFA žaidimą, kuris jam greičiausiai nepatiks.

Ką dovanoti vyrui: programavimo kursai technologijų entuziastui
Ką dovanoti vyrui: programavimo kursai technologijų entuziastui

Aš asmeniškai žaisdavau tik NBA ir FIFA žaidimus, nors tai nebuvo populiariausi pasirinkimai mano draugų tarpe.

Tad teks investuoti šiek tiek laiko ir pasidomėti, pabendrauti su gimtadieninku.

5. Programavimo kursai – idėja technologijų entuziastui

Programavimo kursai gali būti vertinga ir prasminga dovanų idėja jaunuoliui, kuris domisi technologijomis ir nori išmokti kažką naujo. Net pavadinčiau tai investicija į jo ateitį, suteikianti galimybę įgyti paklausias žinias ir įgūdžius.

6. Sporto įranga – tinkama sporto mėgėjams

Ką dovanoti vyrui, kuris nuolata žaidžia krepšinį ar lanko sporto būrelį? Sporto įranga gali apimti viską – nuo futbolo kamuolių iki svarmenų rinkinių ir išmaniųjų apyrankių, priklausomai nuo asmenų sporto pomėgių.

Tai puikus būdas paskatinti fizinę veiklą ir sveiką gyvenseną. Vis tik tai siūlyčiau dovanoti vyrui, kuris jau yra sportiškas ir linkęs į aktyvią veiklą. Kitaip galite būti suprasti neteisingai.

Galite pasirinkti įrangą, atitinkančią jo mėgstamą sporto šaką, arba netgi įtraukti į dovaną asmeninio trenerio pamokas, kad padėtumėte jam siekti naujų aukštumų.

Ką padovanoti vyrui kuris viską turi - sporto įranga
Ką padovanoti vyrui kuris viską turi: svarmenys, sporto įranga

7. Taktinis prožektorius – praktiška ir naudinga

Taktiniai prožektoriai skirti naudoti ekstremaliose sąlygose, tad tai puiki dovanų idėja tiems, kurie mėgsta gamtą, žygius.

Su įvairiais šviesos režimais, atsparumu vandeniui ir smūgiams, taktinis prožektorius yra naudingas įvairiose situacijose. Tai taip pat puiki saugumo priemonė automobilyje ar namuose, kurios gali prireikti netikėtose situacijose.

8. Personalizuota piniginė – stilinga ir asmeniška.

Personalizuota piniginė su įrašytu vardu ar specialia žinute suteikia šiam kasdieniam daiktui išskirtinumą. Pasirinkus aukštos kokybės odą, ši dovana tarnaus ilgus metus, primindama apie dovanotoją.

Įvairūs dizainai ir spalvos leidžia pritaikyti dovaną prie skirtingo vyro stiliaus ir poreikių, pavyzdžiui, su pakankamai skyrių kortelėms, gryniesiems ir kt. Atkreipkite dėmesį ar vyras mėgsta nešiotis daug daiktų su savimi ar ne. Ir pagal tai parinkite piniginę.

9. Manga komiksai

Ką padovanoti vyrui mėgstančiam azijietišką kultūrą? Manga komiksai yra puikus būdas panerti į japonišką kultūrą ir meną.

Jie apima platų žanrų spektrą, tad galite rasti kažką, kas atitiks jo pomėgius – nuo veiksmo ir nuotykių iki romantikos ar netgi mokslinės fantastikos.

Manga komiksus rasite populiariausiuose knygynuose. Platesnis jų pasirinkimas specializuotuose internetiniuose puslapiuose, knygynuose. Tad turėkite paskyrę daugiau laiko, kad suspėtumėte kol knyga bus pristatyta iš internetinės parduotuvės.

Ką dovanoti vyrui: jaunuoliui vairavimo pamokos
Ką dovanoti vyrui: jaunuoliui vairavimo pamokos

10. Vairavimo pamokos – jaunuoliui, siekiančiam išmokti vairuoti

Vairavimo pamokos yra ne tik praktiška, bet ir gyvenimą keičianti dovana. Tai investicija į jaunuolio ateitį, leidžianti įgyti įgūdžių.

Vairavimo pamokos taip pat gali padėti sumažinti jauno žmogaus nerimą dėl vairavimo ir padėti jam jaustis pasiruošusiam įveikti iššūkius kelyje. Dovana gal ir nebus pati mieliausia, bet bus tikrai gera investicija. O dažnas jaunas vyras labai nori išmokti vairuoti ir būti nepriklausomas.

Prie dovanos reikės ir nuoširdaus bei gražaus sveikinimo. Gimtadienio sveikinimai vyrams – puikus straipsnis norint pasisemti idėjų.

Ką dovanoti vyrui, kuris turi viską: 21-30 metų

Toliau apžvelkime idėjas ką padovanoti vyrui, kuris jau yra labiau subrendęs ir gali vis daugiau įsigyti pats.

11. Alaus darymo rinkinys – pasirinkimas alaus mėgėjui.

Alaus darymo rinkinys yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori išmokti gaminti alų namuose. Tai ne tik įdomi veika ir gali būti puikiu hobiu, bet ir puiki proga eksperimentuoti su skirtingais skoniais bei ingredientais, galiausiai pasigaminti savo unikalų alaus receptą

Dovanos gavėjas taip pat gali kurti savo alaus etiketes, pavadinimą ir kt. Tai gali būti dau daugiau nei tik gėrimo gaminimas. Be abejo patariame atsakingai vartoti alkoholinius gėrimus.

Ką dovanoti vyrui: alaus gamybos rinkinys
Ką dovanoti vyrui: alaus gamybos rinkinys

12. Kokybiškas laikrodis – elegancija ir praktiškumas

Šveicariškas laikrodis yra klasikinė ir prabangi dovanų idėja, simbolizuojanti skonį ir kokybę. Tai ne tik laiko matavimo įrankis, bet ir stilingas aksesuaras, kuris gali būti perduodamas iš kartos į kartą kaip šeimos reliktas.

13. Barzdaskutė

Aukštos kokybės barzdaskutė yra puiki dovanos idėja vyrui, kuris vertina kasdienę priežiūrą. Taip pat prie barzdaskutės galite padovanoti barzdos priežiūros priemonių, įvairių kremų, aliejų ir pan.

Jei vyras, kuriam dovanosite dovaną turi didelę ir vešlią barzdą galbūt padovanokite jam apsilankymą barbershop’e su daugiau nei įprastai paslaugų.

14. Elektroninė knyga – mėgstantiems skaityti

Elektroninė knyga yra puikus pasirinkimas knygų mėgėjams, kurie skaito bet kur ir bet kada. Elektroninė knyga leidžia saugoti tūkstančius knygų viename įrenginyje, taip pat sutaupyti vietos ir pinigų, nes įprastai elektroninės knygų versijos parduodamos pigiau.

Elektroninė knyga, tokia kaip Kindle, yra puikus pasirinkimas keliaujant atostogauti. Neužims daug vietos lagamine.

Elektroninė knyga - puiki idėja skaitančiam vyrui
Elektroninė knyga – puiki idėja skaitančiam vyrui

Ką dovanoti 30 gimtadienio proga vyrui?

15. Dronas – technologijų mėgėjams

Ką padovanoti vyrui mėgstančiam technologijas ir buvimą lauke? Droną. Jis suteiks galimybę įamžinti nepakartojamus vaizdus iš paukščio skrydžio. Tai puiki dovanų idėja fotografijos ir technologijų entuziastams, norintiems tyrinėti pasaulį.

Be abejo tai nebus pigi dovana, bet jei galvojate ką padovanoti vyrui kuris viską turi, dronas gali būti puikus pasirinkimas.

16. Virtualios realybės akiniai

Virtualios realybės akiniai yra tobula dovana technologijų mėgėjui. Dovanos gavėjas galės mėgautis įvairiausiais žaidimais, filmais, edukaciniu turiniu ar net virtualiomis ekskursijomis po lankytinas pasaulio vietas neišeinant iš namų.

Ši vis labiau populiarėjant dovana suteiks galimybę pabėgti nuo rutinos ir patirti neįtikėtinas interaktyvias pramogas. Tai yra puikus būdas technologijų entuziastui išplėsti savo pomėgių ribas.

ką dovanoti vyrui - maisto gaminimo kursai
Ką dovanoti vyrui – maisto gaminimo kursai

17. Kulinarijos kursai – idėja gurmanui

Kulinarijos kursai yra nuostabi dovanų idėja mėgstantiems suktis virtuvėje ir norintiems išmokti naujų, įdomių receptų bei kulinarinių gudrybių. Tad jei vyras, kuriam dovanosite dovaną vis kalbą apie vieną ar kitą skaniai pasigamintą patiekalą, kulinarijos kursai ar pamokos bus puikus pasirinkimas.

Kulinarijos pamokos taip pat gali būti puiki proga socializuotis ir praleisti laiką su kitais maisto mėgėjais. Tai ne tik mokymosi, bet ir bendravimo bei naujų patirčių vieta.

Jei jau prakalbome apie maistą, turime puikų ir populiarų įrašą apie tai kaip naudotis karšto oro gruzdintuve. Vis labiau lietuvių tarpe populiarėjantis įrenginys tampa nepakeičiamu kai kalbame apie keptą ar skrudintą maistą namuose.

18. Kelionė į egzotišką šalį

Jei kalbame apie tai ką padovanoti vyrui kuris viska turi – viena iš pirmų brangesnių dovanų kuri kyla – kelionė. Kelionė į egzotišką šalį yra vienas geriausių būdų išplėsti akiratį, patirti naujų įspūdžių, kultūrų ir tradicijų.

Tokia dovana gali tapti neįkainojama patirtimi, kurios prisiminimai išliks ilgam. Kelionė suteiks galimybę atitrūkti nuo rutinos, atsipalaiduoti ir įgyti naujų įspūdžių. Jei galite sau tai leisti dovanokite įspūdžius, o ne daiktus.

19. Mėgstamo žurnalo prenumerata

Mėgstamo žurnalo prenumerata yra puiki dovanų idėja tobulėti siekiantiems vyrams. Prenumerata užtikrins, kad gavėjas visus metus mėgausis kokybišku turiniu. Juk dažnai tiesiog pamirštame įsigyti vieną ar kitą žurnalo numerį, o praėjus laikui, jo jau nebėra. Prenumerata leis to išvengti.

20. Craftinio alaus dėžė

Craftinio alaus dėžė yra originali ir asmeniška dovanų idėja, puikiai tiksianti alaus mėgėjui. Rinkinys, sudarytas iš įvairių mažų daryklų alaus rūšių, parodys gavėjui jūsų pastangas renkant dovaną.

Tai galimybė išbandyti įvairius alaus stilius bei aromatus. Be to, tai gali tapti paskata atrasti aludarystės paslaptis ir galbūt pradėti savo alaus gamybą (kaip anksčiau kalbėjome apie alaus darymo įrangą).

Jums gali patikti: Geriausi plastikos chirurgai Vilniuje

Dą dovanoti vyrui, kuriam 30-45 metai

Įžengiame į kitų svarbių jubiliejų etapą – trisdešimtmetis ir keturiasdešimetis. Dažnai išgirstame ką dovanoti 30 gimtadienio proga vyrui. Žemiau pasidaliname idėjomis.

21. Prabangi vyno dėžė

Vyno dėžė su rinktinių vynų asortimentu yra puiki dovanų idėja ne tik vyno mėgėjui. Tai solidi ir kokybiška dovana kiekvienam vyrui.

Tai ne tik galimybė paragauti įvairių vynų iš skirtingų pasaulio kampelių, bet ir puikus būdas praplėsti vyno žinias, net jei nesate didelis vyno mėgėjas ar specialistas.

Ka padovanoti vyrui, kuris viską turi: golfo pamokos
Ka padovanoti vyrui, kuris viską turi: golfo pamokos

22. Golfo pamoka – aktyviam laisvalaikiui

Ką padovanoti vyrui kuris viską turi? Golfo pamokas. Golfas – vis labiau populiarėjantis užsiėmimas Lietuvoje. Tai leis išlikti fiziškai aktyviems ir socializuotis su kitais sėkmingais vyrais ar moterimis.

Padėkite artimajam pradėti naują hobį ar tobulinti savo įgūdžius.

23. Aukštos kokybės parkeris

Aukštos kokybės parkeris ne tik puiki dovanų idėja verslo profesionalui, bet ir stilingas aksesuaras, pabrėžiantis individualumą.

Parkerį galite taip pat išgraviruoti su prasmina žinute ar gavėjo inicialais.

24. Sodininkystės įrankiai – mėgstantiems daržininkystę.

Sodininkystės įrankių rinkinys yra puiki dovanų idėja tiems, kurie mėgsta leisti laiką sode ir rūpintis augalais. Tai ne tik praktiška dovana, bet ir būdas palaikyti sveiką ir produktyvų laisvalaikį.

Sulaukus trisdešimties ar keturiasdešimties dažnai keičiasi gyvenimo prioritetai ir einama arčiau gamtos, natūralumo. Tad palaikykite vyro norą sodininkauti.

25. Asmeninis treneris

Asmeninio trenerio dovana – puiki investicija į sveikatą. Asmeninis treneris padės nustatyti individualius treniruočių tikslus, suteiks profesionalias konsultacijas dėl mitybos ir sveiko gyvenimo būdo.

Tai puikus būdas išlaikyti motyvaciją ir pasiekti norimus rezultatus greičiau ir efektyviau. Be to, asmeninis treneris gali pritaikyti programą atsižvelgdamas į dovanos gavėjo fizinę būklę ir galimas sveikatos problemas, užtikrindamas saugumą treniruočių metu.

Ką padovanoti vyrui?
Ką padovanoti vyrui?

26. Vakarėlis su draugais – neįkainojami prisiminimai.

Organizuoti netikėtą vakarėlį su draugais – tai puiki proga kurti nepakartojamus prisiminimus. Dėmsys bet kuriam žmogui yra svarbiausias.

Galite pasirūpinti išskirtine programa, tokia kaip magijos šou, teminiai žaidimai ar net ekskursija su nuotykių žaidimu mieste. Tokie vakarėliai suteiks galimybę atsipalaiduoti, mėgautis draugų kompanija ir pamiršti kasdienius rūpesčius.

Dovanokite prisiminimus, dėmesį ir įspūdžius.

27. Automobilio priežiūros paketas – praktiška

Automobilio priežiūros paketas – tai praktiška dovanų idėja automobilistui. Tai leist sutaupyti laiko ir padės išlaikyti automobilio ilgaamžiškumą.

Galų gale leis jubiliatui pačiam nesirūpinti tuo. Paketas gali apimti įvairias paslaugas: nuo techninės apžiūros iki vidaus valymo ir vaškavimo.

Idėja dovanai – masažo kursai

28. Masažo kursai su partnere – romantika ir sveikata

Masažo kursai su partnere yra puiki galimybė ne tik išmokti naujų įgūdžių, bet ir praleisti kokybišką laiką kartu. Tad šį kartą dovana ne tik apie jubiliatą, bet ir apie jo antrą pusę.

Tai ne tik sustiprins emocinį ryšį, bet ir padės mažinti stresą bei įtampą. Kursų metu poros išmoksta vienas kitą masažuoti profesionaliai. Tai originali ir praktiška dovana, kuria abu galėsite mėgautis ilgą laiką.

Ką padovanoti vyrui, kuriam 46-60 metų

29. Kokybiškas viskis – klasiška dovana

Viskis yra klasikinė dovanų idėja, vertinantiems subtilų skonį. Aukštos kokybės viskis gali būti tiek mėgavimuisi ypatingomis progomis, tiek puikiu kolekcijos papildymu. Tai taip pat puiki proga išmėginti ir palyginti įvairius viskio tipus ir amžius.

Jei jūsų vyras nevisai mėgsta vyną, išbandykite dovanodami viskį.

30. Gyvenimo atsiminimų knyga

Gyvenimo atsiminimų knyga yra sentimentali ir asmeniška dovanų idėja, kurioje dovaną gaunantysis ras svarbiausias gyvenimo akimirkas, nuotykius ir pasiekimus. Tai gali būti ne tik nuotraukos, bet ir artimųjų prisiminimai, įspūdžiai iš konkretaus įvykio.

Tai šiltas ir jaukus būdas peržiūrėti ir pasidalinti gyvenimo istorijomis su šeima ar draugais.

31. Klasikinis skėtis – elegancija ir praktiškumas

Vyresni vyrai mėgsta praktiškas dovanas. Klasikinio stiliaus skėtis ne tik praktiška, bet ir stilinga dovanų idėja.

Aukštos kokybės medžiagos ir elegantiškas dizainas užtikrina, kad šis skėtis tarnaus ilgai, o stilinga išvaizda pabrėš asmeninį stilių. Kokybiškas, tamsios spalvos skėtis tik kiekvienam vyrui.

32. Jachtos nuoma – išskirtinis nuotykis

Jachtos nuoma yra prabangi ir išskirtinė dovanų idėja, suteikianti galimybę patirti jūrų ar marių keliones ir mėgautis gamtos grožiu.

Tai puiki proga atitrūkti nuo kasdienybės ir patirti nekasdieniškų nuotykių su artimaisiais. Jei nenorite ekstremalių pojūčių – išbandykite plaukimą jachta Kauno mariose ar Trakų ežere.

Vis tik jei galvojate ką padovanoti vyrui, kuris viską turi – padovanokite pasiplaukiojimą jacta jūroje. Ekstremalus ir įsimintinas pasirinkimas.

Ką padovanoti vyrui
Ką padovanoti vyrui kuris viską turi: dėmesį ir savo laiką

33. Mažas šiltnamis sodui – atsipalaidavimui ir hobiui

Mažas šiltnamis yra tinkama dovanų idėja tiems, kurie mėgsta praleisti laiką gamtoje ir nori kurti bei prižiūrėti savo sodą.

Tai ne tik suteikia galimybę auginti savo mėgstamas daržoves, vaisius ar gėles, bet ir veikia kaip terapija, padedanti atsipalaiduoti ir sumažinti stresą.

Tai puikus būdas paskatinti gamtos mylėtoją įgyvendinti savo sodininkystės svajones ir tuo pačiu puoselėti aplinką.

34. Keramikos kursai

Keramikos kursai yra išskirtinė dovanų idėja, suteikianti galimybę vystytis kūrybiškumui. Mitas, kad tokie kursai skirti tik moterims. Vis daugiau vyrų juos išbando ir prisiliečia prie natūralaus molio.

Tai puikus atsipalaidavimo metodas, leidžiantis pamiršti kasdienius rūpesčius. Be to, tai puiki proga socializuotis ir sutikti bendraminčių. O tai ypač svarbu vyresniame amžiuje.

Ka padovanoti vyrui, kuris viską turi: teleskopas žvaigždžių stebėjimui
Ka padovanoti vyrui, kuris viską turi: teleskopas žvaigždžių stebėjimui

35. Aukštos kokybės teleskopas

Teleskopas yra neįkainojama dovana astronomijos mėgėjams. Jis suteikia galimybę iš arčiau pažinti naktinį dangų, stebėti žvaigždes, planetas ir kitus kosminius objektus.

Tai ne tik praturtina žinias apie visatą, bet ir suteikia akimirkų, dalijantis stebėjimo patirtimi su šeima ar draugais.

36. Žvejybos reikmenys

Žvejybos reikmenys yra puiki dovanų idėja tiems, kurie mėgsta leisti laiką gamtoje. Nauji, kokybiški žvejybos ritės, kabliukai, masalai ir kitos priemonės yra kiekvieno žvejo svajonė. Svajonė ir tai, kad šį pomėgį palaikytų artimieji.

Žvejyba yra puikus būdas atsiriboti nuo kasdienio gyvenimo tempo, mėgautis ramybe prie ežero ar upės.

37. Istorinė kelionė

Tai gali būti organizuota kelionė į istorinį miestą, pilis, muziejų ar archeologijos vietas. Tokia kelionė su gidu ne tik praplės istorijos žinias, bet ir suteiks nepakartojamą patirtį.

Tai idealus pasirinkimas tiems, kurie vertina istoriją ir nori gilintis į kultūros paveldą.

Vėlgi, turite pažinoti gerai vyrą, kuriam tai dovanosite – vienam tai gali būti puikiai praleistas laikas, o kitam – itin sunki ir nuobodi diena. Tad rinkitės dovaną visuomet pagal tai kas patinka dovanotojam, o ne jums 🙂

Ką dovanoti vyresnio amžiaus žmogui: 60-80 metų

38. Klasikinės muzikos koncerto bilietas

Klasikinės muzikos koncertos bilietas – puiki proga įlieti į kasdienybę kitokių spalvų. Leiskite vyrui mėgautis aukščiausio lygio muzikos atlikėjais.

Aukštos klasės koncertas gali būti puiki dovana vyrui 70 metų proga. Jis jau greičiausiai visus daiktus turi. Dabar jam aktualūs potyriai ir užsiėmimas.

39. Ortopedinė kėdė – komfortas ir sveikata

Ortopedinė kėdė yra praktiška dovanų idėja, skirta užtikrinti komfortą ir teisingą sėdėjimo poziciją. Tai gali ženkliai pagerinti gyvenimo kokybę, ypač tiems, kurie praleidžia daug laiko sėdėdami.

Vyresnio amžiaus vyrai vis dažniau skundžiasi sveikata, tad tai puiki investicija į sveikesnę jų kasdieną.

40. Šeimos medis

Personalizuotas šeimos medis yra unikali dovanų idėja, leidžianti vizualiai pavaizduoti šeimos narius ir jų ryšius. Tai ne tik gražus interjero elementas, bet ir šeimos istorijos bei ryšių įamžinimas.

Vyresni žmonės dažnai yra sentimentalesni ir dėl to vertins tokio tipo dovaną.

41. Šilkinė pižama

Prabangus šilko pižama suteiks komfortą ir prabangą, užtikrinant gerą nakties miegą. Tai ne tik praktiška, bet ir prabangi dovanų idėja, kuri bus naudojama kasdien.

Ka dovanoti vyrui: šachmatus
Ka dovanoti vyrui: šachmatai – laikas su anūkais

42. Šachmatų rinkinys

Rankų darbo šachmatai ne tik papuoš namus, bet ir bus prasminga dovana mėgstantiems strateginius žaidimus.

Šachmatai gali tapti puikia proga praleisti kokybišką laiką su šeima ar draugai. Ypatingai seneliai galės perduoti savo šachmatų žinias žaisdami su anūkais. Be to, šachmatai – žaidimas, kuris niekada neišeina iš mados.

43. Mini sodai – žaluma ir gyvybė namuose

Mini sodas ant palangės suteikia galimybę neturintiems sodo ar gyvenantiems bute mėgautis žaluma.

Tai gali būti įvairių žolelių, prieskoninių augalų ar net mažųjų daržovių auginimo rinkinys, pritaikytas auginimui namų sąlygomis.

Ši dovana skatina sveikesnį gyvenimo būdą ir suteikia džiaugsmo bei pasitenkinimo jausmą, rūpinantis augalais.

44. Skaitmeninis senų nuotraukų albumas

Albumas, kuriame saugomos senos skaitmeninės šeimos nuotraukos, yra asmeniška ir sentimentali dovana.

Tai leidžia sugrąžinti prisiminimus ir užtikrinti, kad jie būtų perduoti ateities kartoms. Toks albumas suteikia galimybę bet kada patogiai peržiūrėti šeimos istoriją. Ši dovana leidžia pradėti pokalbius apie šeimos praeitį ir stiprina ryšius tarp kartų.

Puiki idėja kai galvojate ką dovanoti vyresnio amžiaus žmogui.

45. Klasikinės literatūros rinkinys

Klasikinės literatūros rinkinys yra prasminga dovaną, skatinanti vidinį augimą.

Tai gali būti populiarūs pasaulinės literatūros šedevrai. Klasikinė literatūra gali tapti puikia priežastimi diskusijoms šeimos rate, skatindama bendravimą ir pasidalijimą įspūdžiais.

Ką padovanoti vyrui: vitaminai ir papildai
Ką padovanoti vyrui: vitaminai ir papildai

46. Vitaminai ir papildai

Vyrenio amžiaus vyrams (ir moterims) vis svarbesnė tampa sveikata. Tad padovanoti kokybiškus ir naudingus papildus savo artimajam. Geresnė sveikata bus dovana tiek jam, tiek ir jums.

Tai gali būti vitaminas D, kurio taip trūksta mums visiems gyvenantiems Lietuvoje, tiek žuvų taukai ir kt. Pasitarkite su vaistininku ir išrinkite tinkamiausius vitaminus ar papildus.

47. Karšto oro gruzdintuvė

Ar vyras, kuriam dovanosite dovaną mėgsta gaminti? O gal jis neturi daug laiko ar jėgų maisto gaminimui? Jei atsakote į šiuos klausimus teigiamai galbūt karšto oro gruzdintuvė yra ta dovana, kurios dar jis neturi.

Karšto oro gruzdintuvė yra rinkoje gana naujas gaminys, bet jau sėkmingai atradęs vietą maisto gamintojų tarpe. Jei jubiliatas mėgsta traškų maistą (kalbame ne tik apie mėsą ir keptas bulvytes, o ir apie keptus vaisius bei daržoves) gruzdintuvė gali būti puikus pasirinkimas dovanai. Paruošėme straipsnį Kaip naudotis karšto oro gruzdintuve, gali perskaityti prieš galvodami pirkti šią dovaną.

Gruzdintuvės kaina svyruoja nuo 100 iki 400 eurų. Tad tikrai atrasite tinkamiausią variantą.

Dažniausiai užduodami klausimai

Ką dovanoti vyrui 70 metų proga?

Tai gali būti jo gyvenimo albumas su aprašytais artimųjų įspūdžiais ir linkėjimais. Jei mėgsta klausytis muzikos padovanokite jam vinilinių plokštelių grotuvą ir kelias ploškteles. Taip pat tai gali būti jo mėgstamo atlikėjo koncertas. Galbūt jūsų artimasis ką nors kolekcionuoja? Rinkite dovanas pagal jų pomėgius.

Ką dovanoti 30 gimtadienio proga vyrui?

Kokybiškas laikrodis, Kindle skaityklė, mėsos kepimo rinkinys, kokybiškų knygų rinkinys, šaudymas iš tiro. Tai dovanų idėjos, kurios gali puikiai tikti trisdešitmečio proga.

Ką dovanoti 40 gimtadienio proga vyrui?

Pripučiama valtis, irklentė, vyno rinkinys, kelionė, aukštos klasės laikrodis, kavos aparatas gali būti puiki dovana keturiasdešimtmečiui.

Ką dovanoti vyrui per Kalėdas?

Patariame dovanoti jaukias ir šiltas dovanas. Tai gali būti jaukios kojinės, kokybiški kvepalai, planšetė, bilietas į mėgstamo atlikėjo koncertą.

Pabaigai: ką padovanoti vyrui kuris viską turi

Dovanų įvairovė yra begalinė, ir net vyrui, kuris atrodo turi viską, visada galima rasti kažką naujo, įdomaus ir prasmingo. Norėdami atrasti tinkamą dovaną turite būti atidūs ir suprasti dovanos gavėjo poreikius bei pačią asmenybę.

Kuo daugiau pažinosite asmenį, kuriam dovanojate dovaną, tuo tiksliau pataikysite ir tuo laimingesnis bus žmogus. Jus nuliūstame gaudami dovaną, kuri visiškai nėra apie mus ir mūsų pomėgius. Labiausiai liūdina ne netinkama dovana, o tai kad artimi žmonės atrodo mūsų nepažįsta.

O galbūt jie nori mus paskatinti išbandyti naujus dalykus ir pramogas?

Tad, nesvarbu, kiek iššūkių kelia dovanos ieškojimas ir atradimas. Svarbiausia, kad dovaną rinktumėte iš širdies ir galvodami apie žmogų, kuriam jos ieškote.

O kaip minėjau ir tekste – geriausia dovana yra laikas ir dėmesys žmogui. Tad stenkitės įteikti dovaną, kurios metu galėtumėte bent šiek tiek pabūti kartu ramiai ir neskubėdami.

Pasidalinkite įrašu: