Ar jau turite karšto oro gruzdintuvę ir ieškote būdų paruošti kiaulieną? Tai tinklaraščio įrašas kaip tik jums. Pasidalinsime septyniais ir lengvai paruošiamais kiaulienos receptais, kurie gali būti ruošiami su karšto oro gruzdintuve.
Kiauliena karšto oro gruzdintuvėje tampa ypatingu patiekalu ir puikiai tiks ant kiekvieno stalo. Nuo pikantiškų kiaulienos kebabų iki švelnių kiaulienos juostelių su mėtų ir citrinos padažu.
Turinys
Aprašę kaip naudotis karšto oro gruzdintuve šį kartą dalijamės kaip joje iškepti kiaulieną.
1. Kiaulienos juostelės su medaus garstyčių glaistu
Ingridientai:
- 500 g kiaulienos juostelių
- 2 šaukštai medaus
- 1 šaukštas garstyčių
- 2 šaukštai aliejaus
- Druska ir pipirai pagal skonį
Gaminimo procesas:
- Kiaulienos apibarstykite žiupsneliu druskos ir pipirais.
- Karšto oro gruzdintuvę nustatykite ant 200°C.
- Perkėlę kiaulienos gabalėlius į gruzdintuvę, kepkite apie 15-20 minučių arba kol jie apskrus.
- Tuo metu, sumaišykite medų, garstyčias ir aliejų glaistui.
- Po kepimo, apšlakstykite keptą kiaulieną su medaus-garstyčių glaistu ir patiekite karšta.
2. Kiaulienos kepsniai su čili padažu:
Ingridientai:
- 600 g kiaulienos kepsnių
- 3 šaukštai sojos padažo
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai tamsiojo cukraus
- 1-2 šaukštai tarkuoto imbiero
- 2 čili pipirai, susmulkinti
- Druska ir pipirai pagal skonį
Gaminimo procesas:
- Padruskinkite ir papirinkite kiaulieną
- Nustatykite 180°C temperatūrą.
- Kepkite gabalėlius apie 20-25 minučių, kol kiauliena karšto oro gruzdintuvėjejie taps apskrudus .
- Tuo metu, paruoškite čili padažą sumaišę sojos padažą, aliejų, cukrų, imbierą ir susmulkintus čili pipirus.
- Po kepimo, apšlakstykite keptą kiaulieną su paruoštu čili padažu ir patiekite šilta.
3. Kiauliena su svogūnais ir grybais
Ingridientai:
- 700 g kiaulienos raguolio
- 1 didelis svogūnas, supjaustytas plonais griežinėliais
- 200 g šampinjonų grybų, supjaustyti
- 3 šaukštai sojos padažo
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 3 šaukštai balzaminio acto
- Druska ir pipirai pagal skonį
Gaminimo procesas:
- Padruskinkite ir papirinkite kiaulieną
- Įkaitinkite karštą orą gruzdintuvę iki 190°C.
- Sudėkite kiaulieną supjaustę gabaliukasi, svogūną ir grybus į gruzdintuvą ir kepkite apie 25-30 minučių, maišydami kelis kartus.
- Tuo metu, paruoškite padažą sumaišę sojos padažą, aliejų ir balzaminį actą.
- Po kepimo, kiaulienos gabaliukus su svogūnais ir grybais iš gruzdintuvės, apšlakstykite paruoštu padažu ir patiekite karštą.
4. Kiaulienos kebabai
Ingridientai:
- 500 g kiaulienos maltos mėsos
- 1 svogūnas (smulkiai supjaustytas)
- 2 šaukštai šviežių petražolių (smulkiai supjaustyti)
- 2 šaukštai miltelių kebabiams formuoti
- 1 šaukštelis maltų kmynų
- Druska ir pipirai pagal skonį
Gaminimo procesas:
- Sumaišykite maltą kiaulieną su smulkiai pjaustytu svogūnu, petražolėmis, milteliais, maltais kmynais, druska ir pipirais.
- Formuokite kebabo formos mėsos gabalus.
- Karšto orą gruzdintuvėje parinkite 200°C temperatūrą.
- Sudėkite kebabus į gruzdintuvę ir kepkite apie 15 minučių arba kol kiauliena karšto oro gruzdintuvėje taps švelniai apskrudusi.
- Patiekite su šviežiai spaustomis citrinų sultimis ir šaldytu jogurtu.
5. Kiauliena su kriaušėmis ir kariu
Ingridientai:
- 600 g kiaulienos maltos mėsos
- 2 kriaušės, nuluptos ir supjaustytos smulkiais gabalėliais
- 1 vidutinio dydžio svogūnas, smulkiai pjaustyti
- 2 šaukštai aliejaus
- 2 šaukštai kario miltelių
- Druska ir pipirai pagal skonį
Gaminimo procesas:
- Kriaušių gabaliukus sumaišykite su itin smulkiai pjaustytu svogūnu ir šiek tiek aliejaus.
- Sumaišykite kiaulienos maltą mėsą su karių milteliais, druska ir pipirais.
- Sumaišykite mėsą su kriaušių ir svogūnų mišinius ir formuokite kotletukus.
- Sudėkite juos į gruzdintuvę ir kepkite apie 20 minučių, kol kiauliena karšto oro gruzdintuvėje taps apskrudusi.
- Patiekite su šviežiai pjaustytais žalumynais ir citrinų griežinėliais.
Tikiuosi, šie receptai suteiks jums skanių patirčių su karštai orui gruzdintu kiaulienos mėsos! Bon Appétit!
6. Kiauliena su mėtų ir citrinos padažu
Ingridientai:
- 600 g kiaulienos gabalėlių
- 1 citrina, sultys ir žievelė
- 2 šaukštai šviežios mėtos lapelių, smulkiai pjaustyti
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai medaus
- Druska ir pipirai pagal skonį
Gaminimo procesas
- Padruskinkite ir papirinkite kiaulieną
- Įkaitinkite gruzdintuvę iki 200°C.
- Sudėję kiaulienos gabalėlius į gruzdintuvę, keptkite apie 15-20 minučių arba kol įgaus skrudintą apvalkalą.
- Tuo metu, paruoškite padažą sumaišę citriną, mėtas, alyvuogių aliejų ir medų.
- Po kepimo, apšlakstykite keptą kiaulieną su paruoštu citrinos-mėtų padažu ir patiekite karštą.
7. Kiauliena karšto oro gruzdintuvėje su alyvuogių ir pomidorų padažu
Ingridientai:
- 700 g kiaulienos maltos mėsos
- 2 vidutinio dydžio pomidorai, supjaustyti kubeliais
- 1 stiklinė smulkiai supjaustytų šviežių alyvuogių
- 3 šaukštai pomidorų padažo
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 skiltelės česnako, smulkiai pjaustytos
- Druska ir pipirai pagal skonį
Gaminimo procesas:
- Sumaišykite kiaulienos maltą mėsą su druska ir pipirais, formuokite nedidelius kotletukus.
- Įkaitinkite gruzdintuvę iki 190°C.
- Sudėkite mėsos kamuoliukus į gruzdintuvę ir kepkite apie 20-25 minučių, kol jie apskrus.
- Tuo metu, paruoškite padažą sumaišę supjaustytus pomidorus, šviežias alyvuoges, pomidorų padažą, alyvuogių aliejų ir smulkiai pjaustytus česnakus.
- Po kepimo, apšlakstykite keptą kiaulieną su paruoštu alyvuogių ir pomidorų padažu ir patiekite šilta.
Tikiuosi, šios idėjos papildys jūsų receptų knygą! Skanaus!
Kiauliena yra labai universali, ją galima pritaikyti įvairiausiems skoniams ir patiekalams, o karšto oro gruzdintuvę padeda paruošti ją greitai ir paprastai. Kiauliena karšto oro gruzdintuvėje yra puikus pasirinkimas mėsos mėgėjams.
Eksperimentuokite su šiais receptais, kurie paįvairins jūsų virtuvės meniu. Bon Appétit!